Leivonta- ja ruokaohjeita
LEIVONTAOHJEITAAlla olevista linkeistä löytyy leivontaohjeita: http://jauhotonpeukalo.blogspot.fi/ http://www.glu.fi/vinkit/reseptit/
Keliakialiiton palkitseman Helka Tukiaisen blogin löydät osoitteesta: http://vesiperhonen.blogspot.fi/ HELPOT KAURA-TATTARISÄMPYLÄT4dl kädenlämpöistä vettä 1/2 pkt hiivaa 1rkl psylliumia 1rkl siirappia 1tl suolaa 3dl gluteenittomia kaurahiutaleita 3dl tattarijauhoja Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata! Yhdistä vesi, psyllium, siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Anna turvota n. 10min. Lisää tattarijauhot. Leivo pellille ja kohota n. 30min. Paista 225 asteessa 10min.
RAAKA TATTARIPUURO1dl kokonaisia kuorittuja tattarisuurimoita 1dl marjoja 1dl maitoa/vettä/mantelimaitoa 1rkl hunajaa
Liota tattarisuurimoita runsaassa vedessä yön yli. Huuhtele huolellisesti. Sekoita aineet tehosekoittimessa tasaiseksi ja nauti! Helppo ja nopea aamupala, jolla pärjää pitkälle!
GLUTEENITTOMAT PIPARIT125 gr margariinia 1 1/4 dl sokeria 3/4 dl siirappia 1 1/2 tl kanelia 1 tl kardemummaa 1 tl inkivääriä 1 tl neilikkaa Kiehauta ja jäähdytä aineet. Lisää 1 muna. Lisää jauhot: 3 dl Semperin hienoa jauhoseosta tai vastaavaa 2,5 dl tattarijauhoja. Taikina saa maustua yön yli jääkaapissa. Paista 200 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Helppo tehdä ja hyvä!
SALAATTIKASTIKE6 valkosipulin kynttä 1 raaka kananmuna 1/2 dl sokeria 1/4 dl etikkaa 1 rkl sinappia 2 rkl HP-kastiketta tai vasikkafondue = gluteniton 4 rkl tomaattisosetta 1/2 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria Sekoita kaikki aineet sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää lopuksi 5 dl öljyä vähitellen. Lopuksi 1 dl kiehuvaa vettä Sekoita hyvin ja säilytä jääkaapissa. HYVÄÄ! Tätä kastiketta voit käyttää leivän päälle, kastikkeiden sijaan ruokien kera. Monikäyttöinen!
|
|